

Te-ai întrebat până acum cine este creatorul farfuriilor aromate pe care le deguști din meniul nostru? Cine este cel care, ascuns în bucătărie, se joacă atât de elegant cu ingrediente, texturi și arome astfel încât masa ta să fie absolut perfectă de fiecare dată? Te invităm să îl cunoști pe Chef John Chesar, artizanul gustului Le Boutique.
Bucătar John Chesar, cu o vârstă de aproape 31 de ani, este pasionat de gastronomie încă din copilărie, însă joaca a devenit în timp pasiune și din 2007 chiar o meserie în adevăratul sens al cuvântului. În cei 14 ani de experiență și-a practicat și îmbunătățit tehnica în special în bucătăria internațională, cu accente pe bucătăria franțuzească. Este încă fascinat de sosurile luxuriante, cu timp îndelungat de execuție ce trebuie minuțios gătite, amintind aici sosul demiglace, cel de salvie, de smochine cu anason, de fructe de pădure etc.
O atenție specială a acordat-o în ultima perioadă peștelui și fructelor de mare, concentrându-se asupra touch-ului portughez și peruvian, gătind atât cu pasiune cât și cu ingrediente de origine aduse atât din fostele colonii franceze cât și din teritoriile de peste mări.
O altă provocare, spune el, o constituie gătirea pastelor, aparent ceva extrem de simplu însă cu atât de multe secrete fine care fac diferența. Alege să folosească în bucătărie doar paste proaspete homemade și deși optează pentru rețetele de multe ori consacrate, le suplimentează de fiecare dată cu gustul său individual. Tocmai de aceea bucătăria este infinită iar gustul este în mii de universuri.
Meniul modern construit de Chef John Chesar pentru Le Boutique împrumută din întreaga sa experiență și pasiune, consolidând specificul mediteranean cu care v-am obișnuit, însă într-o tușă nouă și surprinzătoare, combinând ingrediente simple însă integrate în rețete deosebite, astfel încât fiecare aromă să fie pusă în valoare.
Cu fiecare farfurie ne dorim să vă aducem gust, uimire și perfecțiune în farfuriile alese. Vă așteptăm să-l cunoașteți sau să-l recunoașteți pe Chef John Chesar – bucătar executiv.
Leave a Comment